Tomatsås
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or), - 2 st
2 msk olivolja
0,5 tsk basilika, torkad
1 krm oregano, torkad
1 krm timjan, torkad
1 burk krossade tomater (änglamarks ekologiska är godast)
1 ask körsbärstomater
salt och svartpeppar
Spenat- och mjukostrullar
250 gram spenat
smör, att steka i
salt och vitpeppar
muskotnöt, malen
muskotnöt, malen
200 gram champinjoner (om man vill)
1 st röd lök
300 g mjölkfri mjukost, naturell
1 dl valnötter, rostade
200 gram lasagneplattor, eller canneloni (en pastaform)
1 st röd lök
300 g mjölkfri mjukost, naturell
1 dl valnötter, rostade
200 gram lasagneplattor, eller canneloni (en pastaform)
Tillagning
1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja, kasta i körsbärstomaterna efter någon minut och låt dem stekas lite dem med. Tillsätt örter och slå på krossade tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja, kasta i körsbärstomaterna efter någon minut och låt dem stekas lite dem med. Tillsätt örter och slå på krossade tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
2. Värm ugnen till 200 grader.
3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med riven muskot.
4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, mjukost och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
5. Koka lasangeplattorna/Canneloni i 4 minuter, spola sedan i kallt vatten så dem blir hanterabara. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop (lasangeplattor), ta en sked och fyll rullarna (canneloni). Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.
Foto: Tomas Yeh
Det här är verkligen sjuuukt gott. Och glöm inte valnötterna! Dem spelar en viktig roll. Om man inte tål dem kan man ta någon form av frön, t ex. solrosfrön.
lät ju schvinigt gott, det ska jag göra i veckan!! wohhoo första kommentaren tror jag??????
SvaraRaderaHejja den här bloggen!
SvaraRadera