fredag 17 december 2010

Canneloni med spenat, mjukost och valnötter

Det här är det godaste jag vet just nu, inte alls så juligt, men kunde inte motstå att dela med mig av det ändå!
Tomatsås
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or), - 2 st
2 msk olivolja
0,5 tsk basilika, torkad
1 krm oregano, torkad
1 krm timjan, torkad
1 burk krossade tomater (änglamarks ekologiska är godast)
1 ask körsbärstomater
salt och svartpeppar

Spenat- och mjukostrullar
250 gram spenat
smör, att steka i
salt och vitpeppar
muskotnöt, malen
200 gram champinjoner (om man vill)
1 st röd lök
300 g mjölkfri mjukost, naturell
1 dl valnötter, rostade
200 gram lasagneplattor, eller canneloni (en pastaform)
Tillagning
1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja, kasta i körsbärstomaterna efter någon minut och låt dem stekas lite dem med. Tillsätt örter och slå på krossade tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
2. Värm ugnen till 200 grader.
3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med riven muskot.
4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, mjukost och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
5. Koka lasangeplattorna/Canneloni i 4 minuter, spola sedan i kallt vatten så dem blir hanterabara. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop (lasangeplattor), ta en sked och fyll rullarna (canneloni). Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.
Foto: Tomas Yeh
Det här är verkligen sjuuukt gott. Och glöm inte valnötterna! Dem spelar en viktig roll. Om man inte tål dem kan man ta någon form av frön, t ex. solrosfrön.

2 kommentarer:

  1. lät ju schvinigt gott, det ska jag göra i veckan!! wohhoo första kommentaren tror jag??????

    SvaraRadera
  2. Hejja den här bloggen!

    SvaraRadera