onsdag 15 december 2010

Mer recept


Juliga sojaköttbullar ca 20 st
2 dl torr sojafärs
2 dl kokta svarta bönor
½ gul lök
ca 0,5 dl sojamjöl
2 tsk soja
0,5 krm malen kryddpeppar
salt, svartpeppar

Förväll sojaköttet i hett vatten några minuter. Finhacka löken och mixa bönorna fint. Blanda alla ingredienser i bunken. Ha eventuellt i mer sojamjöl så att smeten blir lätt att forma. Forma till bollar och låt dem vila i kylen i en timme. Stek dem sedan på hög värme några minuter.

Rödbetshummus
3 dl kokta kikärtor (1 burk)
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tahini
1 dl inlagda rödbetor
3 msk kallpressad rapsolja
1 msk pressad citron
1 tsk spiskummin
½ tsk koriander
salt, svartpeppar

Mixa alla ingredienser.

Rödbetssallad
4 dl inlagda rödbetor
1 gul lök
1 syrligt äpple
2 ättiksgurkor
1 dl vegansk majonnäs
1 dl havregrädde
1 msk dijonsenap
salt, nymalen svartpeppar

Skär rödbetor och äpple i mindre bitar. Finhacka lök och ättiksgurka. Blanda majonnäs, havregrädde och senap. Blanda i rödbetor, äpple, lök och ättiksgurka. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.


Receptet kommer från Veganvrak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar