Rösti är billigt, skitlätt att göra och framför allt asgott. Det serverades på folkjulbordet efter min farmors recept, endast modifierat med veganskt smör istället för vanligt.
Rund fast potatis
Smör
Salt & peppar
Sätt ugnen på 220°. Riv potatis, kan vara värt att nämna att man behöver mer potatis än man tror eftersom att vätskan försvinner ur den så riv ner några extra.
Lägg ut ett lager potatis i en långpanna, skiva smöret med osthyvel och lägg över potatisen. Salta och peppra. Repetera proceduren två gånger och toppa med smör, salt och peppar. Låt stå i ugnen 20 minuter, dra sen på ugnens grill-inställning i 5-10 minuter för att få till en knaprig yta.
Om man vill så kan man byta ut några potatisar mot rödbetor för då får röstin en spännande färg, hälsar farmor.
Håll till godo!
/Emely
Vegansk sill på aubergine på ett ungefär
1 dl sojagrädde
Lite äggfri majonnäs
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
1/2-1 rödlök
Dill
Salt och peppar
1-2 msk Senap
2 tsk sambal oelek
Svart tångcaviar
1. Hacka auberginen i lagomt stora bitar, koka tills dom lite sladdriga, häll bort vattnet och låt det svalna medans du kirrar dom andra ingredienserna.
2. Finhacka rödlöken, pressa vitlöken och blanda resterande ingredienser tillsammans med auberginen. Häll ner valfri mängd tångcaviar, det blir asgott. Låt det gärna stå över natten.
Alla ingredienser är inte nödvändiga utan du kan mixa lite efter smak och tillgångar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar